Plátky vepřové krkovičky ve smetaně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
200 ml smetana
olivový olej
4 lžíce plnotučná hořčice
mletý černý pepř
4 plátky vepřová krkovice
koření na steak
1/2 balíčku mražená asijská směs

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky asi 2 cm silné. Lehce je rozklepeme, posypeme kořením a pepřem. Vložíme je do mísy a zakapeme olivovým olejem. Necháme v chladu uležet

  2. Zatím si očistíme cibuli a nakrájíme ji na proužky

  3. V široké hluboké pánvi si rozehřejeme olej, na který pak vložíme připravené maso. Zprudka opečeme z jedné strany a před otočením ještě neopečenou stranu potřeme hořčicí. Po natření a otočení zasypeme cibulí a přidáme mraženou asijskou směs zeleniny a žampionů. Necháme asi 2 minuty opékat, pak přiklopíme poklicí a necháme 15 minut podusit

  4. Přilijeme smetanu a necháme ji prohřát

  5. Na talíři přeléváme plátky vepřové krkovičky vzniklou omáčkou. Plátky vepřové krkovičky ve smetaně podáváme s americkými brambory. Nezapomeneme na zelný salát, který doplní chuťově i barevně připravený pokrm na talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!