Grilovaná makrela s bylinkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 -4 stroužky česnek sůl 1 lžička tymián 1 lžička rozmarýn 4 ks makrela 2 lžíce parmazán 6 lžic olivový olej 4 lžíce citronová šťáva 1 lžička mletá sladká paprika mletý barevný pepř
Postup Grilovaná makrela s bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Makrely očistíme a šikovně vykostíme. Opláchneme a osušíme čistou utěrkou. Filety z makrel jemne osolíme a opepříme
Na marinádu prolisujeme česnek, smícháme ho s rozmarýnem, tymiánem, paprikou, olejem a citronovou šťávou. Přimícháme také najemno nastrouhaný parmazán. Makrely marinádou potřeme a necháme je alespoň hodinu marinovat
Makrely připravujeme na rozpáleném grilu z každé strany asi 15 minut, při opékání potíráme zbytkem marinády
Grilovanou makrelu s bylinkami ihned podáváme. Můžeme přikusovat čerstvý chléb a přidat čerstvou, sterilovanou či grilovanou zeleninu.