Grilovaná makrela s bylinkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 -4 stroužky česnek
sůl
1 lžička tymián
1 lžička rozmarýn
4 ks makrela
2 lžíce parmazán
6 lžic olivový olej
4 lžíce citronová šťáva
1 lžička mletá sladká paprika
mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Makrely očistíme a šikovně vykostíme. Opláchneme a osušíme čistou utěrkou. Filety z makrel jemne osolíme a opepříme

  2. Na marinádu prolisujeme česnek, smícháme ho s rozmarýnem, tymiánem, paprikou, olejem a citronovou šťávou. Přimícháme také najemno nastrouhaný parmazán. Makrely marinádou potřeme a necháme je alespoň hodinu marinovat

  3. Makrely připravujeme na rozpáleném grilu z každé strany asi 15 minut, při opékání potíráme zbytkem marinády

  4. Grilovanou makrelu s bylinkami ihned podáváme. Můžeme přikusovat čerstvý chléb a přidat čerstvou, sterilovanou či grilovanou zeleninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!