Pečená krkovice s paprikami a koprem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks mrkev
1 ks červená paprika
1 svazek jarní cibulka
1 lžička čerstvý tymián
1 ks červená cibule
1 kg vepřová krkovice
3 snítky čerstvý rozmarýn
3 lžíce čerstvý kopr
2 ks bílá paprika
2 ks kořenová petržel
100 g créme fraiche
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso v celku ze všech stran osolíme a vložíme do uzavíratelné nádoby vhodné do trouby, nebo nejlépe do remosky. Maso obložíme nakrájenou zeleninou, kromě paprik a zelené natě z cibulky, ty přidáme až před koncem pečení spolu s rozmarýnem a tymiánem.

  2. Krkovici dáme péci při nižší teplotě 150 - 160 °C. Podlévat netřeba, protože zelenina pustí dostatek tekutiny. Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a necháme odpočívat.

  3. Zeleninu s výpekem z pekáče rozmixujeme s créme fraiche, případně můžeme nahradit tučnější kysanou smetanou, na hladkou omáčku. Nakonec přimícháme nasekaný kopr a podáváme.

  4. Pečenou krkovici s paprikami a koprem podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!