Pečená krkovice s paprikami a koprem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks mrkev 1 ks červená paprika 1 svazek jarní cibulka 1 lžička čerstvý tymián 1 ks červená cibule 1 kg vepřová krkovice 3 snítky čerstvý rozmarýn 3 lžíce čerstvý kopr 2 ks bílá paprika 2 ks kořenová petržel 100 g créme fraiche podle chuti sůl
Postup Pečená krkovice s paprikami a koprem recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso v celku ze všech stran osolíme a vložíme do uzavíratelné nádoby vhodné do trouby, nebo nejlépe do remosky. Maso obložíme nakrájenou zeleninou, kromě paprik a zelené natě z cibulky, ty přidáme až před koncem pečení spolu s rozmarýnem a tymiánem.
Krkovici dáme péci při nižší teplotě 150 - 160 °C. Podlévat netřeba, protože zelenina pustí dostatek tekutiny. Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a necháme odpočívat.
Zeleninu s výpekem z pekáče rozmixujeme s créme fraiche, případně můžeme nahradit tučnější kysanou smetanou, na hladkou omáčku. Nakonec přimícháme nasekaný kopr a podáváme.
Pečenou krkovici s paprikami a koprem podáváme s houskovým knedlíkem.