Pečená krkovice s paprikami a koprem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 ks mrkev
1 ks červená paprika
1 svazek jarní cibulka
1 lžička čerstvý tymián
1 ks červená cibule
1 kg vepřová krkovice
3 snítky čerstvý rozmarýn
3 lžíce čerstvý kopr
2 ks bílá paprika
2 ks kořenová petržel
100 g créme fraiche
podle chuti
sůl
Postup Pečená krkovice s paprikami a koprem recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso v celku ze všech stran osolíme a vložíme do uzavíratelné nádoby vhodné do trouby, nebo nejlépe do remosky. Maso obložíme nakrájenou zeleninou, kromě paprik a zelené natě z cibulky, ty přidáme až před koncem pečení spolu s rozmarýnem a tymiánem.
Krkovici dáme péci při nižší teplotě 150 - 160 °C. Podlévat netřeba, protože zelenina pustí dostatek tekutiny. Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a necháme odpočívat.
Zeleninu s výpekem z pekáče rozmixujeme s créme fraiche, případně můžeme nahradit tučnější kysanou smetanou, na hladkou omáčku. Nakonec přimícháme nasekaný kopr a podáváme.
Pečenou krkovici s paprikami a koprem podáváme s houskovým knedlíkem.