Pečená králičí stehna na zelenině se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce sádlo
1 hrst mrkev
1 ks bobkový list
2 kuličky nové koření
2 lžíce hladká mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
4 kuličky celý černý pepř
1 hrst kořenová petržel
2 ks zadní králičí stehno
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do menšího pekáčku položíme králičí stehna, dále vložíme hrst mrkve a kořenové petržele (najemno nastrouhané), přidáme bobkový list, celý černý pepř, nové koření, lžíci sádla, osolíme, podlijeme vodou a dáme na půl až třičtvrtě hodinky péct.

  2. Poté vyndáme z trouby a z pekáčku vyjmeme bobkový list, celý pepř a nové koření. Přilijeme smetanu (tučnější), ve které rozmícháme hladkou mouku a vložíme ještě na 15 - 20 minut do trouby. Kdo chce, tak si může zeleninu v omáčce rozmixovat, ale pokud je najemno nastrouhaná, tak to snad ani není třeba.

  3. Pečená králičí stehna na zelenině se smetanou jsou dobrá s houskovým knedlíkem, popřípadě by mohl být i chlebový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!