Grilovaná vepřová panenka v parmské šunce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 lžíce kečup
1 lžíce sójová omáčka
450 g vepřová panenka
100 g parmská šunka
1 lžíce sladká chilli omáčka
1 větvička čerstvý rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku očistíme a rozdělíme na 3 porce o váze 150 g. Z kečupu, sójové omáčky, nasekaného rozmarýnu, oleje a chilli omáčky připravíme marinádu, ve které necháme maso alespoň 3 hodiny rozležet

  2. Maso vyjmeme z marinády, osušíme ubrouskem a omotáme plátkem šunky. Podle potřeby šunku přichytíme jehlou. Panenku ogrilujeme ze všech stran, pak maso přesuneme na okraj roštu a ještě asi 4 - 5 minut necháme dopéci

  3. Grilovanou panenku v parmské šunce podáváme s nejrůznějšími dipy, pečivem a grilovanou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!