Grilovaná vepřová panenka v parmské šunce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 1 lžíce kečup 1 lžíce sójová omáčka 450 g vepřová panenka 100 g parmská šunka 1 lžíce sladká chilli omáčka 1 větvička čerstvý rozmarýn
Postup Grilovaná vepřová panenka v parmské šunce
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku očistíme a rozdělíme na 3 porce o váze 150 g. Z kečupu, sójové omáčky, nasekaného rozmarýnu, oleje a chilli omáčky připravíme marinádu, ve které necháme maso alespoň 3 hodiny rozležet
Maso vyjmeme z marinády, osušíme ubrouskem a omotáme plátkem šunky. Podle potřeby šunku přichytíme jehlou. Panenku ogrilujeme ze všech stran, pak maso přesuneme na okraj roštu a ještě asi 4 - 5 minut necháme dopéci
Grilovanou panenku v parmské šunce podáváme s nejrůznějšími dipy, pečivem a grilovanou zeleninou.