Pečená kančí žebírka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 ks cibule
1 ks celer
0.3 kostky sádlo
1 ks mrkev
4 porce kančí žebra
podle chuti
česnek
sůl
kmín
nové koření
mletý pepř
celý černý pepř
zvěřinové koření

Postup přípravy receptu

  1. Kančí žebra den před pečením naložíme do koření (česnek, sůl, pepř, zvěřinové koření).

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Celer s mrkví očistíme a také nakrájíme na jemno. Zeleninu vložíme do pečící mísy. Na zeleninu položíme naložená žebra a zamícháme je mezi zeleninu. Přidáme sádlo, posypeme kmínem, celým černým pepř a pár kuličkami nového koření. Vše podlijeme trochou vody a zakryjeme alobalem.

  3. Kančí žebírka na zelenině pečeme zhruba hodinu a půl na 160 °C, v průběhu pečení žebra podléváme. Po uplynutí doby pečení odkryjeme alobal a zjistíme, zda jde maso od kosti. Pokud ano, necháme maso odkryté a dopékáme dozlatova při 200 °C.

  4. Pečená kančí žebírka podáváme s přílohou podle chuti, postačí i krajíc čerstvého chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!