Muškátové perníčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

bílek
2 lžíce med
50 g čokoláda na vaření
180 g cukr moučka
cukr moučka
1 lžička mletá skořice
340 g hladká mouka
1 lžička citronová kůra
1/2 lžičky muškátový oříšek
150 g lískové oříšky
1/2 lžičky drcený hřebíček
180 g máslo nebo Hera
potravinářské barvivo
1 ks vejce (L)
voda (citronová nebo pomerančová šťáva)

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo, cukr, vejce a rozpuštěný med utřeme v míse do hladkého krému. Přidáme jemně nastrouhanou čokoládu i oříšky, citronovou kůru i koření a promícháme

  2. Na vál prosejeme mouku, uděláme důlek a stěrkou přendáme vymíchanou hmotu. Rukama vše zpracujeme na hladké nelepivé těsto

  3. Vál posypeme moukou a z těsta vyválíme plát asi 3 mm silný. Formičkami vypichujeme (vánoční) tvary a skládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Muškátové perníčky pečeme v mírně vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova

  4. Muškátové perníčky necháme zcela vychladnout a pak je potíráme třeba barevnou polevou (podle vlastní libosti nebo pomocí www.vareni.cz, druh pokrmu "poleva") nebo čokoládou a sypeme jemně mletými oříšky

  5. Polevu si můžeme vymíchat z bílku, vody (šťávy), cukru a obarvit potravinářským barvivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!