Pečená kachna plněná jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks jablko
50 g rozinky
1 ks kachna
podle chuti
sůl
hřebíček
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Tři jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky, doplníme nasekanými rozinkami, mírně opepříme a dochutíme malým množstvím drceného hřebíčku.

  2. Omytou kachnu osolíme. Jablečnou směs vložíme do dutiny břišní, kterou uzavřeme.

  3. Kachnu pečeme obvyklým způsobem v troubě, tuk při pečení odebíráme. Zbývající jablko oloupeme, nakrájíme na 4 silné řezy, které v závěru pečení vložíme do vypečené šťávy a krátce podusíme.

  4. Pečenou kachnu plněnou jablky rozčtvrtíme, klademe na talíře, doplníme jablečnou směsí, červeným zelím, domácím houskovým knedlíkem a podlijeme vlastní šťávou z pekáče.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!