Pečená husa s kukuřicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks domácí husa
nádivka
1 palička česnek
4 ks vejce
1 lžíce majoránka
2 lžíce rostlinný olej
1 lžíce mletá sladká paprika
1 balíček koření na steaky
1 kg palice zralé kukuřice
husí játra

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchanou husu omyjeme, osušíme a lehce osolíme. Játra očistíme, omyjeme, osušíme a odložíme do chladu. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.

  2. Palice zralé ale ještě mléčné kukuřice vaříme ve slané vodě asi 40 minut. pak je necháme vychladnout a zrníčka vyloupeme.

  3. Smícháme kukuřici, vejce, majoránku, česnek, mletou papriku, rostlinný olej a koření na steaky. Směsí husu naplníme pevnou hmotou nádivky a zašijeme. Zbytkem tekuté části ji vydatně potřeme a necháme v lednici asi 1 hodinu uležet.

  4. Troubu předehřejeme na 200°C. Husu pečeme v keramickém glazurovaném pekáči s víkem. Podléváme jenom vodou. Asi po hodině pečení začneme husu přelévat výpekem. Podle velikosti kontrolujeme stav prsních svalů propíchnutím.Pokud šťáva již není krvavá, zvedneme víko a necháme na huse vypéct kůrčičku.

  5. Z husy odstranímem šití, naporcujeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!