Srbský čirůvkový paprikáš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžíce paprika
1 lžička ocet
3 ks brambory
3 ks cibule
250 ml smetana
1/4 lžičky kmín
300 ml voda
1/4 ks citron
100 g salám
1 ks masox
3 lžíce hladká mouka
3 lžíce vepřové sádlo
700 g čirůvka (fialová, dvoubarevná)

Postup přípravy receptu

  1. Houby nakrájíme na větší kostky.V kastrole na rozehřátém tuku zpěníme a do světle žluté barvy usmažíme nadrobno rozsekanou cibuli, přidáme papriku, sůl, česnek, kmín, salám a masox. Kostku bujonu můžeme nahradit lžící Harmonie chuti. Vše podusíme. Jsou-li houby hodně suché, přidáme vodu

  2. Mezitím si v jiném hrnci uvaříme na kostičky nakrájené a předem oloupané brambory

  3. Po 20 minutách dušení zahustíme srbský čirůvkový paprikáš moukou rozšlehanou ve smetaně a zavaříme. Dochutím citronem nebo octem. Nakonec přidáme uvařené brambory a máme hotovo

  4. Srbský čirůvkový paprikáš podáváme samostatně, pro větší jedlíky můžeme přidat krajíc chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!