Srbský čirůvkový paprikáš recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 lžíce paprika 1 lžička ocet 3 ks brambory 3 ks cibule 250 ml smetana 1/4 lžičky kmín 300 ml voda 1/4 ks citron 100 g salám 1 ks masox 3 lžíce hladká mouka 3 lžíce vepřové sádlo 700 g čirůvka (fialová, dvoubarevná)
Postup Srbský čirůvkový paprikáš
Postup přípravy receptu
-
Houby nakrájíme na větší kostky.V kastrole na rozehřátém tuku zpěníme a do světle žluté barvy usmažíme nadrobno rozsekanou cibuli, přidáme papriku, sůl, česnek, kmín, salám a masox. Kostku bujonu můžeme nahradit lžící Harmonie chuti. Vše podusíme. Jsou-li houby hodně suché, přidáme vodu
Mezitím si v jiném hrnci uvaříme na kostičky nakrájené a předem oloupané brambory
Po 20 minutách dušení zahustíme srbský čirůvkový paprikáš moukou rozšlehanou ve smetaně a zavaříme. Dochutím citronem nebo octem. Nakonec přidáme uvařené brambory a máme hotovo
Srbský čirůvkový paprikáš podáváme samostatně, pro větší jedlíky můžeme přidat krajíc chleba.