Džuveč z póru recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 dl olej
sůl
3 dl voda
500 g rajče
1 ks citron
600 g pórek
75 g rýže
2 lžičky mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Pórky důkladně omyjeme. Zbavíme je tmavších zelených částí, nakrájíme na špalíčky dlouhé 5 - 6 cm. Rajčata nakrájíme plátky. Rajčata můžeme spařit a oloupat. Případně můžeme použít rajčata z konzervy. Rýži propláchneme

  2. Špalíčky pórku zalijeme osolenou vařící vodou, chvíli povaříme a pak vodu slijeme, ale nevyléváme

  3. V kastrole rozpálíme olej a asi 5 minut na něm povařené špalíčky opékáme. Pak přidáme papriku, rajčata, rýži, osolíme, zalijeme vývarem z póru a dusíme v troubě do změknutí rýže - asi 20 minut

  4. Džuveč z pórku podáváme pokapaný citronovou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!