Džuveč z póru recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 dl olej sůl 3 dl voda 500 g rajče 1 ks citron 600 g pórek 75 g rýže 2 lžičky mletá pálivá paprika
Postup Džuveč z póru
Postup přípravy receptu
-
Pórky důkladně omyjeme. Zbavíme je tmavších zelených částí, nakrájíme na špalíčky dlouhé 5 - 6 cm. Rajčata nakrájíme plátky. Rajčata můžeme spařit a oloupat. Případně můžeme použít rajčata z konzervy. Rýži propláchneme
Špalíčky pórku zalijeme osolenou vařící vodou, chvíli povaříme a pak vodu slijeme, ale nevyléváme
V kastrole rozpálíme olej a asi 5 minut na něm povařené špalíčky opékáme. Pak přidáme papriku, rajčata, rýži, osolíme, zalijeme vývarem z póru a dusíme v troubě do změknutí rýže - asi 20 minut
Džuveč z pórku podáváme pokapaný citronovou šťávou.