Eintopf z telecího masa s dušenou rýží a zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

150 g hrášek
sůl
6 ks šalotka
1 lžíce olivový olej
3 větvičky čerstvý tymián
1 svazeček čerstvá petrželka
40 g čerstvé máslo
2 balíčky rýže ve varných sáčcích
3 větvičky čerstvý rozmarýn
čerstvě mletý černý pepř
domácí telecí vývar
400 g ořez z telecího masa
150 g baby mrkvička
150 ml suché bíle víno chardonnay

Postup přípravy receptu

  1. Telecí maso z telecího vývaru vybereme a pokrájíme na kousky. Očistíme a omyjeme baby mrkvičku, hrášek a šalotku, kterou pokrájíme na hrubší kusy. Petrželovou nať posekáme nadrobno

  2. V pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej, orestujeme zeleninu, přidáme větvičky čerstvého tymiánu a rozmarýnu, podlijeme bílým vínem a telecím vývarem a povaříme, až bude zelenina al dente. Vybereme rozmarýn a tymián, osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem

  3. Rýži uvaříme podle návodu na balení, uvařenou rýži dáme do hrnce, přidáme připravenou zeleninu i s výpekem, posekanou petrželovou nať a pokrájené uvařené telecí maso z telecího vývaru a všechno spolu dobře promícháme

  4. Eintopf z telecího masa s dušenou rýží a zeleninou podáváme s jemným zeleným listovým salátem anebo s nakládanými kyselými okurkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!