Echt buřtguláš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks brambory
2 ks cibule
100 ml smetana
0,75 l voda
4 ks špekáček
pepř
1 lžíce hladká mouka
2 lžičky mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Kvalitní špekáčky pokrájíme na centimetrové kostičky

  2. Nakrájené špekáčky necháme restovat v rozpáleném hrnci bez tuku, protože špekáčky pustí sádlo. Necháme je pořádně opéct, ale nespálit. Až jsou špekáčky pěkně opečené, tak je vyjmeme do misky a necháme stranou

  3. Na vypečeném sádle orestujeme pokrájenou cibuli a necháme mírně zezlátnout. Poté přidáme pokrájené brambory a orestujeme. Osolíme a opepříme. Za dvě minuty zaprášíme hladkou moukou a sladkou a pálivou paprikou. Dobře promícháme a podlijeme vodou

  4. Necháme probublávat na mírném ohni asi 15 minut. Přilijeme smetanu a necháme ještě 5 minut vařit. Až je buřtguláš uvařený, tak ho naservírujeme na talíř a ozdobíme opečeným špekáčkem

  5. K buřtguláši se hodí pečivo jako je rohlík nebo houska. Je to velmi vydatný pokrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!