Pastýřský nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti sůl sýr mletý černý pepř náplň 1 máslo 4 ks brambory mléko náplň 2 ks cibule 4 lžíce kečup 2 ks mrkev 1 lžíce hladká mouka 300 ml masový vývar 1 lžička provensálské koření 2 hrstě mražený hrášek 500 g mleté vepřové maso 4 lžíce rajčatové pyré
Postup Pastýřský nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Velkou cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Mrkve oloupeme a nasekáme.
Na velké pánvi osmahneme cibuli, pak přidáme mleté vepřové maso a osmahneme jej zhruba 10 - 15 minut. Pak přidáme teplý masový vývar, hladkou mouku, mrkev, kečup, rajčatové pyré a provensálské koření nebo jinou směs koření, sůl a pepř podle chuti a vše důkladně zamícháme a na konec přidáme hrášek a zhruba 10 minut to vše dusíme.
Zatím si z brambor, mléka a másla připravíme bramborovou kaši.
Poté celou směs dáme do zapékací misky a navrstvíme na ni bramborovou kaši. Nakonec vrch posypeme strouhaným sýrem podle chuti. Pastýřský nákyp pečeme v předem vyhřáté troubě na 190 °C 25 - 30 minut.
Hotový pastýřský nákyp ihned podáváme.