Pastýřský nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
sýr
mletý černý pepř
náplň 1
máslo
4 ks brambory
mléko
náplň
2 ks cibule
4 lžíce kečup
2 ks mrkev
1 lžíce hladká mouka
300 ml masový vývar
1 lžička provensálské koření
2 hrstě mražený hrášek
500 g mleté vepřové maso
4 lžíce rajčatové pyré

Postup přípravy receptu

  1. Velkou cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Mrkve oloupeme a nasekáme.

  2. Na velké pánvi osmahneme cibuli, pak přidáme mleté vepřové maso a osmahneme jej zhruba 10 - 15 minut. Pak přidáme teplý masový vývar, hladkou mouku, mrkev, kečup, rajčatové pyré a provensálské koření nebo jinou směs koření, sůl a pepř podle chuti a vše důkladně zamícháme a na konec přidáme hrášek a zhruba 10 minut to vše dusíme.

  3. Zatím si z brambor, mléka a másla připravíme bramborovou kaši.

  4. Poté celou směs dáme do zapékací misky a navrstvíme na ni bramborovou kaši. Nakonec vrch posypeme strouhaným sýrem podle chuti. Pastýřský nákyp pečeme v předem vyhřáté troubě na 190 °C 25 - 30 minut.

  5. Hotový pastýřský nákyp ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!