Bramboráky z jižní Moravy recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

150 g slanina
4 - 6 stroužků česnek
sůl
2 ks vejce
1 kg brambory
3 - 4 hrstě majoránka
slunečnicový olej
mletý pepř
3 - 6 lžic hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory pečlivě oloupeme, omyjeme a osušíme. Polovinu brambor nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Druhou nastrouháme nahrubém struhadle. Nastrouhané brambory rukou zmáčkneme, aby vytekla všechna přebytečná voda se škrobem. Tu vylijeme. Strouhané brambory osolíme a zakápneme trochou mléka, aby nezhnědly

  2. Dále vmícháme vejce, majoránku, prolisované česneky a podle chuti sůl a pepř. Nakonec vmícháme nadrobno nakrájenou slaninu a vše zahustíme hladkou moukou. Celou směs důkladně promícháme ve středně husté těsto

  3. Do pánve nalijeme hodně oleje, necháme ho rozpálit. Poté za pomocí naběračky dáváme do pánve malé dávky bramborákového těsta a přitlačíme. Bramboráky z jižní Moravy pečeme dozlatova na obou stranách. Pečené bramboráky prokládáme ubrousky, aby do sebe natáhly přebytečný tuk

  4. Bramboráky z jižní Moravy podáváme tak, jak máme bramboráky rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!