Bramborová buchta bez tuku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka cukr
1 palička česnek
2 lžičky sůl
2 ks vejce
1 kg brambory
1 dl mléko
2 lžíce majoránka
1 kostka droždí
1 lžička mletý pepř
20 dkg polohrubá mouka
30 dkg uzené maso

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouháme syrové brambory na jemném struhadle spolu s česnekem a slijeme přebytečnou vodu. Brambory ochutíme solí, majoránkou, pepřem, přidáme 2 celá vejce, polohrubou mouku, kvásek, který jsme si klasicky připravili, jen použijeme menší množství mléka. Nakonec vmícháme uzené nakrájené na kostičky

  2. Těsto by mělo být husté asi jako na bramboráky, není nutné ho nechat kynout. Vše důkladně promícháme. Bramborovou buchtu bez tuku nalijeme na pekáč vyložený pečícím papírem. Buchtu pečeme v elektrické troubě zhruba 30 - 45 minut při 180 °C

  3. Upečená bramborová buchta by měla být pěkně zlatavá. Dobrá je s okurkovým salátem. Může se podávat teplá, ale nám chutná více studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!