Pařížská pizza recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
10 g sůl
120 ml voda
12 g droždí
3 lžíce olivový olej
1 balíček listové těsto
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
oregano
olivový olej
náplň
250 g mozzarella
100 g vařená šunka
1 konzerva loupaná rajčata
těsto
250 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme klasický kvásek. Hotový kvásek přidáme do mouky se solí, olejem a vlažnou vodou. Hnětením vytvoříme bochník, který necháme kynout asi 90 minut.

  2. Těsto rukama natáhneme na plech vyložený navlhčeným pečicím papírem. Posypeme ho oloupanými rajčaty rozmačkanými vidličkou. Přidáme nastrouhanou nebo nakrájenou mozzarellu a nakonec šunku nakrájenou na kostičky a oregano. Osolíme a opepříme podle chuti.

  3. Rozbalíme listové těsto a pizzu na plechu jím dobře přikryjeme. Dbáme na to, aby byly dobře přikryté strany. Pařížskou pizzu pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 25 minut dozlatova.

  4. Pařížskou pizzu podáváme ihned ještě teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!