Pařížská pizza recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 10 g sůl 120 ml voda 12 g droždí 3 lžíce olivový olej 1 balíček listové těsto podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby oregano olivový olej náplň 250 g mozzarella 100 g vařená šunka 1 konzerva loupaná rajčata těsto 250 g hladká mouka
Postup Pařížská pizza recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme klasický kvásek. Hotový kvásek přidáme do mouky se solí, olejem a vlažnou vodou. Hnětením vytvoříme bochník, který necháme kynout asi 90 minut.
Těsto rukama natáhneme na plech vyložený navlhčeným pečicím papírem. Posypeme ho oloupanými rajčaty rozmačkanými vidličkou. Přidáme nastrouhanou nebo nakrájenou mozzarellu a nakonec šunku nakrájenou na kostičky a oregano. Osolíme a opepříme podle chuti.
Rozbalíme listové těsto a pizzu na plechu jím dobře přikryjeme. Dbáme na to, aby byly dobře přikryté strany. Pařížskou pizzu pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 25 minut dozlatova.
Pařížskou pizzu podáváme ihned ještě teplou.