Papriky zapékané s rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
2 lžíce máslo
2 ks cibule
250 g rýže
300 g špekáček
250 g žampiony
125 ml masový vývar
1 ks paprika (červená)
1 ks paprika (žlutá)
1 ks paprika (zelená)
1 ks paprika (oranžová)
podle chuti
sůl
majoránka
mletý bílý pepř
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Rýži přebereme, propláchneme a v osolené vodě vaříme 12 minut. Poté ji slijeme a necháme okapat.

  2. Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek i vláken, omyjeme a nakrájíme na kostky asi 1 cm velké. Žampiony očistíme a nakrájíme na silnější plátky.

  3. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1,5 cm.

  4. Na másle zesklovatíme cibuli, přidáme žampiony a krátce osmahneme. Podlijeme vývarem, vmícháme špekáčky společně s paprikami, osolíme a okořeníme. Vše dusíme asi 5 minut.

  5. Troubu předehřejeme na 220°C. Zapékací misku vymastíme. Paprikovo-žampionovou směs promícháme s rýží, přendáme do zapékací misky a dáme zapéct dozlatova.

  6. Papriky zapékané s rýží podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!