Celozrnné bochánky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks vejce
270 ml mléko
1/2 kostky droždí
1 lžička med
mák
1,5 lžíce olivový olej
dýňová semínka
300 g celozrnná mouka
50 g žitná celozrnná mouka
sezamová semínka
slunečnicová semínka
lněná semínka
150 g jemně mleté ovesné vločky

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, špetky soli a kvasnic připravíme kvásek. Kvásek smícháme s moukou, vločkami, olejem, medem, solí a libovolným množstvím semínek a máku. Vypracujeme těsto a necháme hodinu v teple pod utěrkou kynout

  2. Poté těsto znovu propracujeme a vytvoříme bochánky. Celozrnné bochánky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 40 minut pod utěrkou kynout. Na závěr celozrnné bochánky pomašlujeme vejcem a posypeme třeba mákem. Dáme je péct do vyhřáté trouby na 180 °C 20 minut

  3. Hotové celozrnné bochánky ihned sundáme z plechu na mřížku a necháme vychladnout. Celozrnné bochánky konzumujeme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!