Celozrnná rajčatová rýže recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 ks cibule 100 g niva 100 g gouda 1 - 2 lžíce olivový olej sójová omáčka 4 ks zelená paprika bylinková sůl 1,5 lžíce rajčatové pesto 1/2 sklenky rajčatové pyré se zeleninou 2 balíčky celozrnná rýže 1 kostka bylinkový nebo zeleninový bujon
Postup Celozrnná rajčatová rýže
Postup přípravy receptu
-
Zelenou papriku a cibuli očistíme. Obojí nakrájíme na drobné kostičky. Sýry nahrubo nastrouháme a připravíme si ostatní suroviny
Rýži uvaříme společně s kostkou bujonu a lžící olivového oleje podle návodu na obalu. Celozrnná rýže se vaří o trochu déle než klasická a je na skus pevnější, což není na škodu. Po uvaření rýži scedíme
V hluboké pánvi rozehřejeme asi lžíci dvě oleje a cibulku osmahneme dorůžova. Přidáme papriku a chvíli restujeme. K zelenině kápneme sójovou omáčku, zasypeme bylinkovou solí (jen opatrně) a přidáme rajčatové pesto a rajčatové pyré s kousky zeleniny. Ještě chvíli prohříváme
K zelenině přidáme scezenou rýži a dobře vše promícháme. Necháme trochu vychladnout a vmícháme nastrouhané sýry
Celozrnnou rajčatovou rýži rozdělíme na nahřáté talíře a ihned podáváme - na oběd či večeři.