Celozrnná rajčatová rýže recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks cibule
100 g niva
100 g gouda
1 - 2 lžíce olivový olej
sójová omáčka
4 ks zelená paprika
bylinková sůl
1,5 lžíce rajčatové pesto
1/2 sklenky rajčatové pyré se zeleninou
2 balíčky celozrnná rýže
1 kostka bylinkový nebo zeleninový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Zelenou papriku a cibuli očistíme. Obojí nakrájíme na drobné kostičky. Sýry nahrubo nastrouháme a připravíme si ostatní suroviny

  2. Rýži uvaříme společně s kostkou bujonu a lžící olivového oleje podle návodu na obalu. Celozrnná rýže se vaří o trochu déle než klasická a je na skus pevnější, což není na škodu. Po uvaření rýži scedíme

  3. V hluboké pánvi rozehřejeme asi lžíci dvě oleje a cibulku osmahneme dorůžova. Přidáme papriku a chvíli restujeme. K zelenině kápneme sójovou omáčku, zasypeme bylinkovou solí (jen opatrně) a přidáme rajčatové pesto a rajčatové pyré s kousky zeleniny. Ještě chvíli prohříváme

  4. K zelenině přidáme scezenou rýži a dobře vše promícháme. Necháme trochu vychladnout a vmícháme nastrouhané sýry

  5. Celozrnnou rajčatovou rýži rozdělíme na nahřáté talíře a ihned podáváme - na oběd či večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!