Paprikový salát s celerem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
300 g celer
1 ks citron
mletý bílý pepř
100 ml zeleninový vývar
1 lžíce řepkový olej
1 ks paprika (červená)
1 ks paprika (žlutá)
1 ks paprika (zelená)
3 lžíce sekané ořechy
200 ml nízkotučný bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Celer očistíme a nakrájíme na nudličky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme blanky a semínka. Poté je nakrájíme na tenké proužky.

  2. Cibuli na rozehřátém oleji zesklovatíme, přidáme celer, krátce osmažíme, podlijeme vývarem a asi 10 minut dusíme. Poté přidáme papriky a ještě 5 minut vaříme. Odstavíme a necháme vychladnout.

  3. Z citronu vymačkáme všechnu šťávu, smícháme ji s jogurtem a vzniklou zálivkou přelijeme vychladlou zeleninu. Osolíme, opepříme a navrch ozdobíme sekanými ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!