Panna cotta s jahodami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g cukr
200 g jahody
2 plátky želatina
200 ml smetana ke šlehání
200 ml plnotučné mléko
1 balíček dortového želé

Postup přípravy receptu

  1. Plátkovou želatinu namočíme a necháme nabobtnat ve studené vodě. Mléko, smetanu a cukr přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Za stálého míchání přidáme vymačkanou želatinu.

  2. Do skleniček naskládáme jahody nakrájené na plátky, zalijeme je dortovým želé, které jsme připravili podle návodu na sáčku, a necháme ztuhnout. Skleničku doplníme vychladlou panna cottou - mlékem se smetanou a želatinou a necháme alespoň 6 hodin vychladit a ztuhnout.

  3. Panna cotta s jahodami, dobře vychlazenou a ztuhlou, podáváme jako lehký a osvěžující dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!