Panna cotta jako z cukrárny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g cukr 125 g borůvky 125 g maliny 0.5 balíčku vanilkový cukr 200 ml smetana ke šlehání 200 ml polotučné mléko 3 plátky plátková želatina
Postup Panna cotta jako z cukrárny recept
Postup přípravy receptu
-
2 plátky želatiny namočíme a necháme nabobtnat ve studené vodě. Mléko, smetanu a cukr (vanilkový i normální) přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Za stálého míchání přidáme vymačkanou želatinu. Tuto směs nalijeme do skleniček a necháme vychladit v ledničce, dokud není hmota ztuhlá.
Jako další si připravíme ovocnou složku. Připravíme si jeden plátek želatiny. Na fotce mám směs malin a borůvek. Ovoce uvaříme s trochou vody. Přidáme želatinu a necháme vychladnout.
Ovocnou směs přidáme ke smetanovému základu. Necháme vychladit, tím je hotovo!
Doba přípravy max. 20 minut, minimálně 6 hodin chlazení.