Panna cotta jako z cukrárny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g cukr
125 g borůvky
125 g maliny
0.5 balíčku vanilkový cukr
200 ml smetana ke šlehání
200 ml polotučné mléko
3 plátky plátková želatina

Postup přípravy receptu

  1. 2 plátky želatiny namočíme a necháme nabobtnat ve studené vodě. Mléko, smetanu a cukr (vanilkový i normální) přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Za stálého míchání přidáme vymačkanou želatinu. Tuto směs nalijeme do skleniček a necháme vychladit v ledničce, dokud není hmota ztuhlá.

  2. Jako další si připravíme ovocnou složku. Připravíme si jeden plátek želatiny. Na fotce mám směs malin a borůvek. Ovoce uvaříme s trochou vody. Přidáme želatinu a necháme vychladnout.

  3. Ovocnou směs přidáme ke smetanovému základu. Necháme vychladit, tím je hotovo!

  4. Doba přípravy max. 20 minut, minimálně 6 hodin chlazení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!