Pangasius v pikantní jogurtové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg pangasius
omáčka
0 lžiček cukr
3 ks hřebíček
4 ks šalotka
3 ks bobkový list
1 špetka mletá skořice
1 lžička čerstvý zázvor
300 g bílý jogurt
1 lžička kardamom
marináda
sůl
0 lžiček kurkuma
podle chuti
chilli paprička
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Umytého pangasiuse osušíme, potřeme solí a kurkumou. Necháme asi 30 minut odpočinout a poté rybu nakrájíme na malé kousky. Rybí kousky orestujeme ze všech stran do změknutí, vyjmeme a udržujeme v teple. Pokud je potřeba, podlijeme troškou vody.

  2. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Šalotku umyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Chilli zbavíme semínek a nasekáme najemno. Zázvor, šalotku, chilli smícháme s cukrem a jogurtem.

  3. Na olivovém oleji orestujeme kardamom, hřebíček, skořici a bobkový list, přidáme jogurtovou směs a vaříme, dokud olej nevystoupí na povrch. Přidáme rybí kousky, provaříme v jogurtové omáčce a odstavíme.

  4. Pangasiuse v pikantní jogurtové omáčce podáváme jako hlavní chod třeba s pečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!