Čerstvý cibulový salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce ocet
3 lžíce majonéza
2 l voda
zelené olivy
3 lžíce zakysaná smetana
mletý černý pepř
1 ks oranžová paprika
600 g bílá cibule
5 ks baby rajče
4 hrstě rucola

Postup přípravy receptu

  1. Ciluli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a rozdělíme na osminky. Papriku očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší proužky. Rucolu očistíme a podle potřeby potrháme na stejné kousky

  2. Olivy necháme okapat a nakrájíme na kolečka

  3. V misce smícháme majonézu se zakysanou smetanou a podle potřeby osolíme a okořeníme pepřem

  4. Vodu s octem a solí přivedeme k varu, vložíme do ní nakrájenou cibuli a jen krátce necháme přejít varem. Ihned vodu slijeme, cibuli přendáme do mísy a necháme vychladit

  5. K vychlazené cibuli přidáme rajčata, papriky, olivy, rucolu a vše promícháme se zálivkou z majonézy a zakysané smetany. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Necháme 15 minut vychladit

  6. Další možnou variantou přípravy čerstvého cibulového salátu je, že vynecháme zálivku z majonézy a zakysané smetany. Cibulový salát ochutíme jen olivovým olejem a zakapeme citronem nebo vinným octem

  7. Čerstvý cibulový salát podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!