Pangasius se špenátem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 - 6 stroužků česnek sůl 1/2 - 1 dl mléko majoránka 2 lžíce majonéza 1 lžička křen bobkový list olivový olej 1 ks větší cibule muškátový květ zeleninový vývar (z kostky) sušený česnek bylinková sůl 1 ks mražený špenátový protlak 1000 g pangasius čerstvě nadrcený pepř
Postup Pangasius se špenátem
Postup přípravy receptu
-
Rybu omyjeme a posypeme bylinkovou solí z obou stran, stejně tak sušeným česnekem. Zakápneme olivovým olejem a necháme odležet
Mezitím si připravíme špenát. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osmahneme ji na troše oleje dozlatova. Přidáme rozmražený špenátový protlak (nebo celé lístky), zalijeme vývarem a chvíli podusíme. Pak přisypeme veškeré koření a bylinky, přilijeme mléko a znovu necháme chvíli převařit. Nakonec vmícháme prolisované stroužky česneku a majonézu. Už jen krátce prohřejeme
Pangase na oleji osmahneme a na talíři ho přeléváme špenátem
Pangasius se špenátem je velmi zdravým receptem, až na majonézu, kterou lze vynechat. Případně ji nahradíme kostkou lučiny nebo nastrouhaným netučným sýrem. Bobkový list před servírováním vyjmeme.