Originální vepřová panenka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
olej
sůl
1 ks bílek
10 lžic hladká mouka
5 lžic kukuřičná mouka
600 g vepřová panenka
Postup Originální vepřová panenka
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku očistíme, osušíme, vložíme do foliového pečícího rukávu a pevně z obou stran uzavřeme. Folii na několika místech propíchneme, vložíme do pekáče a v předehřáté troubě na 55 - 60 °C pečeme přibližně 1 hodinu a 45 minut
Obě mouky prosejeme, promícháme a osolíme. Pečené maso zprudka zchladíme ve studené vodě, osušíme a rozdělíme na 3 porce. Panenku osolíme, potřeme ze všech stran bílkem a obalíme v mouce. Originální vepřovou panenku smažíme zprudka ve vyšší vrstvě oleje do zlatova
Originální vepřovou panenku podáváme s bramborovým salátem nebo bramborovou kaší.