Pangas s citronovou bazalkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
60 g máslo
citron
1 lžička olivový olej
1 špetka mletý kmín
1/2 lžičky mletá sladká paprika
mletý černý pepř
4 ks filety pangase
1 hrst lístky citronové bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Bazalku jemně nasekáme. Plátky ryby osušíme a posypeme nasekanou bazalkou. Bazalku zlehka k masu přimáčkneme. Rybu osolíme, jen mírně pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou a necháme chvíli uležet

  2. Máslo na pánvi rozpustíme a pangase na něm osmažíme z obou stran. Posypeme mletou paprikou a drceným kmínem, můžeme i opepřit

  3. Citronová bazalka dodá masu jemnou bylinkovou a citronovou příchuť

  4. Usmaženého pangase s citronovou bazalkou podáváme s uvařenými nebo upečenými brambory, ozdobíme plátkem citronu a lístky bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!