Pampeliškový med se skořicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks skořice
2 l voda
2 ks pomeranč
2 ks citron
7 ks hřebíček
2-3 kg cukr krystal
300 ks pampeliška

Postup přípravy receptu

  1. Pampelišky natrháme, opláchneme, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Dáme vařit. Přidáme dobře očištěné pomeranče a citrony nakrájená na kolečka a přidáme také skořici a hřebíček. Vaříme od bodu varu 15 minut. Směs necháme louhovat do druhého dne.

  2. Potom přecedíme a vymačkáme pampelišky. Opět přecedíme přes hustý cedník nebo může být přes plátno.

  3. Dáme vařit, přidáme cukr a vaříme na mírném ohni. Pokud vaříme na plynu, je třeba vydržet asi 1 hodinu do zhoustnutí.

  4. Horký pampeliškový med nalijeme do skleniček a zavíčkujeme. Je moc dobrý. Chuťově byl pampeliškový med s příchutí skořice můj pokus a uspěla jsem, což mi udělalo velikou radost. To samé můžete udělat se sedmikráskami a s výhonky smrků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!