Pálivé zabíjačkové zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
sůl
tuk
2 ks cibule
5 kuliček jalovec
1 dl pálenka
mletý pepř
500 g vepřová kýta
1 kg kysané zelí
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na malé kostky. Cibuli očistíme a nasekáme.

  2. Na tuku orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme pálivou papriku, maso, osolíme, okořeníme, přidáme 5 kuliček jalovce a zalijeme vývarem. Ve vývaru maso dusíme téměř doměkka. Potom přidáme nakrájené zelí a zvolna dodusíme doměkka. Na závěr přidáme prolisovaný česnek a vlijeme pálenku. Již jen prohřejeme.

  3. Pálivé zabíjačkové zelí podáváme s chlebem nebo bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!