Lehká pomazánka z tuňáka recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
50 g strouhaný parmazán
mletý pepř
100 ml bílý jogurt
vejce natvrdo
1 lžíce usekaná pažitka
čerstvá červená paprika
250 g syrovátkový sýr ricotta
160 g tuňák ve vlastní šťávě (kousky)

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vejce uvaříme natvrdo. Papriku očistíme a nakrájíme na proužky. Tuňáka necháme okapat

  2. V míse promícháme oba sýry s česnekem a bylinkami. Odlehčíme jogurtem a nakonec vmícháme kousky tuňáka. Osolíme a opepříme

  3. Pomazánkou potíráme plátky chleba, zdobíme vejcem a paprikou. Tuňáková pomazánka však výborně chutná i na opečeném toastovém chlebu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!