Pálivá dušená mrkev recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- máslo 2 ks cibule 1,5 kg mrkev 2 lžíce sójová omáčka provensálské koření drcený kmín 1 kostka zeleninový bujón chilli omáčka papriková vegeta mletý zelený pepř
Postup Pálivá dušená mrkev
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka
V hlubším hrnci rozehřejeme máslo a cibuli dozlatova osmahneme. Přisypeme mrkev a za častého míchání také osmahneme, mrkev nám začne pouštět šťávu. Přidáme rozdrobený bujon, trochu soli, zeleného pepře, drceného kmínu a paprikové vegety. Podlijeme trochou vody a mrkev pod pokličkou podusíme doměkka. Ke konci ještě dušenou mrkev dochutíme provensálským kořením, sójovou omáčkou a chilli omáčkou. Ještě krátce podusíme, voda by se nám měla téměř celá vyvařit
Pálivou dušenou mrkev rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod nebo teplou přílohu k masu.