Pálivá dušená mrkev recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

máslo
2 ks cibule
1,5 kg mrkev
2 lžíce sójová omáčka
provensálské koření
drcený kmín
1 kostka zeleninový bujón
chilli omáčka
papriková vegeta
mletý zelený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka

  2. V hlubším hrnci rozehřejeme máslo a cibuli dozlatova osmahneme. Přisypeme mrkev a za častého míchání také osmahneme, mrkev nám začne pouštět šťávu. Přidáme rozdrobený bujon, trochu soli, zeleného pepře, drceného kmínu a paprikové vegety. Podlijeme trochou vody a mrkev pod pokličkou podusíme doměkka. Ke konci ještě dušenou mrkev dochutíme provensálským kořením, sójovou omáčkou a chilli omáčkou. Ještě krátce podusíme, voda by se nám měla téměř celá vyvařit

  3. Pálivou dušenou mrkev rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod nebo teplou přílohu k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!