Pálivá bramborová rychlovka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
1 kg brambory
1 ks cibule
kmín
1/2 sklenky rajčatové pyré
mletá pálivá paprika
1/2 sklenky sterilovaná zeleninová směs

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené a okmínované vodě doměkka

  2. Během vaření brambor si připravíme sterilovanou zeleninu, kterou na sítku necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky

  3. V kastrolku rozpustíme máslo a cibuli necháme dozlatova osmahnout. Přidáme brambory a opékáme za stálého míchání. Potom přidáme sterilovanou zeleninu, rajčatové pyré s kousky zeleniny a ještě necháme prohřívat. Ochutíme mletým kmínem a mletou pálivou paprikou nebo chilli. Pak už jen odstavíme z tepla, aby nám paprika nezhořkla

  4. Pálivou bramborovou rychlovku rozdělíme na talíře a ihned podáváme. Je to rychlá a levná večeře, kterou si můžete přizpůsobit tomu, co máte zrovna v lednici. Není na škodu posypat strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!