Paella s mořskými potvorami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - olej
- - sůl
1 l vývar
4 ks rajčata
1 ks cibule
- - citron
175 g fazolky
300 g rýže
- - šafrán
- - pepř mletý
100 g krevety
- - paprika mletá
125 g hrášek mražený
250 g kýta vepřová
450 g prsa kuřecí
200 g olihně
100 g slávky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí a vepřové nakrájíme na kostky, cibuli a česnek nadrobno, papriku na nudličky a oloupaná rajčata na kostičky. V kastrolu maso opečeme na oleji, přidáme cibuli, česnek a papriku, opékáme. Potom přidáme rajčata a nakonec rýži. Restujeme asi 3 minuty. V půl litru horkého vývaru rozmícháme šafrán a sůl, přilijeme a uvedeme do varu. Dusíme 15 minut. Přidáme olihně nakrájené na kolečka, mražené fazolky, hrášek, slávky a krevety. Promícháme s rýží a necháme zase 15 minut dusit. Podáváme s citronem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!