Ovocný salát se zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce med anýz 6 lžic kysaná smetana 2 lžičky citronová šťáva 400 g bílé zelí 1 ks červené jablko 250 g hroznové víno podle chuti sůl mletý pepř
Postup Ovocný salát se zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Jablko omyjeme, zbavíme jadřince, nakrájíme na malé kostičky a ihned zakapeme citronovou šťávou. Hroznové víno propláchneme a necháme okapat. Zelí jemně nakrouháme.
Zvlášť promícháme kysanou smetanu, med, anýz, sůl a pepř.
Do hluboké mísy dáme připravené ovoce, jemně krouhané zelí, promícháme se zálivkou a dobře promícháme.
Ovocný salát se zelím podáváme vychlazený k vařeným masům.