Ovocný salát se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce med
anýz
6 lžic kysaná smetana
2 lžičky citronová šťáva
400 g bílé zelí
1 ks červené jablko
250 g hroznové víno
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jablko omyjeme, zbavíme jadřince, nakrájíme na malé kostičky a ihned zakapeme citronovou šťávou. Hroznové víno propláchneme a necháme okapat. Zelí jemně nakrouháme.

  2. Zvlášť promícháme kysanou smetanu, med, anýz, sůl a pepř.

  3. Do hluboké mísy dáme připravené ovoce, jemně krouhané zelí, promícháme se zálivkou a dobře promícháme.

  4. Ovocný salát se zelím podáváme vychlazený k vařeným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!