Ovocný koláč s pudinkový krémem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
1 hrnek jogurt
0,5 l voda
4 lžíce cukr moučka
1 kelímek kysaná smetana
3 hrnky hladká mouka
0,5 hrnků citronová šťáva
0,5 balíčků kypřící prášek do pečiva
1,5 balíček vanilkový pudinkový prášek
kompotové ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem se světlé pěny. Při šlehání přidáváme olej a šťávu z citronu promíchanou s jogurtem. Do hladké směsi přimícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Těsto uhladíme do tukem vymazané a moukou vysypané kulaté formě o průměru 28 cm

  2. Korpus pečeme přibližně 20 minut v troubě rozehřáté na 180 °C. Mezitím uvaříme balíček a půl pudinku v půl litru vody. Pokud není pudink oslazený, ocukrujeme. Hustý pudinkový krém přelijeme do skleněné misky, přikryjeme průsvitnou folií a necháme vychladnout

  3. Vychladlý korpus potřeme zakysanou smetanou promíchanou s cukrem moučka. Na smetanu rozložíme kompotové ovoce, třeba broskve nakrájené na plátečky. Plátky ovoce přikryjeme pudinkový krémem

  4. Ovocný koláč s pudinkový krémem po celkovém ztuhnutí nakrájíme a vychutnáme u čaje i u kávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!