Ovocný crumble recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks jablko
1 ks hruška
4 ks broskev
drobenka
0 hrnků cukr
80 g máslo
0 hrnků mouka
1 hrnek ovesné vločky
podle chuti
cukr
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Hrušku, broskve a jablko nakrájíme na kostičky, nasypeme do skleněné mísy na pečení, přidáme cukr, mletou skořici a zamícháme. Na crumble je vhodné prakticky jakékoli ovoce.

  2. Na drobenku, kterou poté pokryjeme ovoce, smícháme ovesné vločky s moukou, cukrem, trochou mleté skořice a máslem. Vše uhněteme do tužší hmoty, pokryjeme ovoce a dáme péct.

  3. Ovocný dezert pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 30 minut.

  4. Ovocný crumble je výborný ještě za tepla, například politý bílým jogurtem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!