Meruňkový rýžový nákyp recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 ks žloutek
1 l mléko
5 ks bílek
6 - 8 lžic cukr krystal
tuk na vymazání
1 sklenice meruňkový kompot
mouka na vysypání
1 - 2 lžíce kakao nebo granko
4 balíčky rýže ve varném sáčku

Postup přípravy receptu

  1. Mléko, rýži a cukr dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme, dokud se rýže neuvaří, mléko stále přiléváme. Po uvaření necháme rýži vychladnout

  2. Do vychladlé rýže pak vmícháme meruňkový kompot (i se šťávou) a žloutky. Vyšleháme sníh z bílků a menší polovinu vmícháme do rýže

  3. Rýži vlijeme do vymazané a moukou vysypané pečící mísy a dáme péct do trouby na 220 °C. Až rýže na povrchu zezlátne, poklademe na vrch zbytek sněhu z bílků a dáme dopéct

  4. Meruňkový rýžový nákyp můžeme podávat posypaný kakaem nebo grankem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!