Ovocné řezy s pudinkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g jahody
těsto
1 špetka sůl
8 ks vejce
250 g máslo
150 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
270 g hladká mouka
2 lžíce kakaový prášek
1 lžička kypřící prášek do pečiva
krém
250 g máslo
2 lžíce rum
500 ml mléko
150 g cukr moučka
1 balíček jahodový pudinkový prášek
na ozdobu
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Jahody nakrájíme na slabé plátky, které pokapeme citronovou šťávou a podle potřeby pocukrujeme.

  2. Měkké máslo utřeme s cukrem moučka a vanilkovým cukrem. Přišleháme oddělené žloutky. Z bílků s troškou soli si ušleháme pevný sníh. Prášek do pečiva prosejeme s moukou a pomalu přidáváme k žloutkové hmotě. Naposledy přimícháme pevný sníh z bílků.

  3. Polovinu dobře promíchaného těsta uhladíme na plech s pečicím papírem. Zbytek poloviční dávky těsta smícháme s kakaem. Tmavé těsto opatrně rozdělíme na světlé těsto. Na uhlazené těsto ve formě poukládáme nakrájené jahody, nebo ovoce, které jsme zvolili.

  4. Moučník pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

  5. Pudink uvaříme s mlékem podle návodu. Necháme při občasném míchání vychladnout. Měkké máslo utřeme s cukrem a rumem. Máslovou směs vmícháme do pudinku. Připraveným pudinkovým krémem potřeme vychlazený korpus a necháme ztuhnout. Již na ztuhlý krém rozetřeme čokoládovou polevu.

  6. Ovocné řezy s pudinkem po nakrájení podáváme ke kávě i čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!