Ovocné řezy s pudinkem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 500 g jahody těsto 1 špetka sůl 8 ks vejce 250 g máslo 150 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 270 g hladká mouka 2 lžíce kakaový prášek 1 lžička kypřící prášek do pečiva krém 250 g máslo 2 lžíce rum 500 ml mléko 150 g cukr moučka 1 balíček jahodový pudinkový prášek na ozdobu čokoládová poleva
Postup Ovocné řezy s pudinkem recept
Postup přípravy receptu
-
Jahody nakrájíme na slabé plátky, které pokapeme citronovou šťávou a podle potřeby pocukrujeme.
Měkké máslo utřeme s cukrem moučka a vanilkovým cukrem. Přišleháme oddělené žloutky. Z bílků s troškou soli si ušleháme pevný sníh. Prášek do pečiva prosejeme s moukou a pomalu přidáváme k žloutkové hmotě. Naposledy přimícháme pevný sníh z bílků.
Polovinu dobře promíchaného těsta uhladíme na plech s pečicím papírem. Zbytek poloviční dávky těsta smícháme s kakaem. Tmavé těsto opatrně rozdělíme na světlé těsto. Na uhlazené těsto ve formě poukládáme nakrájené jahody, nebo ovoce, které jsme zvolili.
Moučník pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Pudink uvaříme s mlékem podle návodu. Necháme při občasném míchání vychladnout. Měkké máslo utřeme s cukrem a rumem. Máslovou směs vmícháme do pudinku. Připraveným pudinkovým krémem potřeme vychlazený korpus a necháme ztuhnout. Již na ztuhlý krém rozetřeme čokoládovou polevu.
Ovocné řezy s pudinkem po nakrájení podáváme ke kávě i čaji.