Ostrá polévka s kuřecím a zeleninou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 lžička cukr
3 - 4 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks cibule
1 ks pórek
1 lžíce rajčatový protlak
2 ks chilli paprička
1 lžička čerstvý zázvor
1/2 lžičky mletý koriandr
mletý černý pepř
2 hrstě špenátové listy
2 ks kuřecí stehenní řízek
1 lžíce chilli pasta
700 ml silný kuřecí vývar
1 lžička umeocet
1 - 2 lžíce sojová omáčka Tamari

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky očistíme, osolíme, opepříme a naklepeme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zázvor oloupeme, nastrouháme a chilli papričky jemně nasekáme. Pórek očistíme a nakrájíme na nudličky. Špenát očistíme a podle potřeby překrájíme

  2. Na oleji z obou stran opečeme kuřecí řízky doměkka a odložíme stranou. Na výpeku necháme zesklovatět cibulku s česnekem, zázvorem a chilli papričkami. Pak vmícháme chilli pastu, rajčatový protlak, mletý koriandr a cukr. Vše krátce osmahneme, podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Do vroucího vývaru vložíme pórek, špenát a na kousky nakrájené maso. Vše vaříme asi 10 - 15 minut, dokud nebude zelenina měkká. Nakonec ostrou polévku s kuřecím dochutíme Tamari omáčkou, podle potřeby okyselíme umeoctem a přisladíme cukrem

  3. Ostrou polévku s kuřecím a zeleninou podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!