Orientální maso s fazolkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 2 lžíce olej 1 lžíce máslo 1 ks paprika 2 ks cibule 0.3 ks celer 2 ks rajče 1 lžíce kečup 1 ks mrkev citronová šťáva 2 kuličky celý černý pepř 1 konzerva sterilované fazolky 500 g přední hovězí maso bez kosti podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Orientální maso s fazolkami recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme, jednu necháme vcelku, druhou jemně pokrájíme. Mrkev a celer očistíme.
Do hrnce dáme vlažnou vodu, celý pepř, celou cibuli, celer, mrkev, přidáme maso a uvaříme doměkka.
Rajčata spaříme, oloupeme a rozkrájíme na osminky. Papriku očistíme, zbavíme jadřince a nakrájíme na nudličky.
Na pánvi rozehřejeme olej s máslem, osmahneme na něm cibulku, přidáme kečup, papriku, rajčata a pod pokličkou dusíme do měkka. Podléváme nálevem z fazolek. Nakonec dáme do směsi prohřát pokrájené fazolky, sůl, cukr, pepř a citronovou šťávu. Uvařené maso nakrájíme na plátky a vložíme do uvařené omáčky.
Orientální maso s fazolkami podáváme s uvařenými těstovinami.