Orientální maso s fazolkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
2 lžíce olej
1 lžíce máslo
1 ks paprika
2 ks cibule
0.3 ks celer
2 ks rajče
1 lžíce kečup
1 ks mrkev
citronová šťáva
2 kuličky celý černý pepř
1 konzerva sterilované fazolky
500 g přední hovězí maso bez kosti
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme, jednu necháme vcelku, druhou jemně pokrájíme. Mrkev a celer očistíme.

  2. Do hrnce dáme vlažnou vodu, celý pepř, celou cibuli, celer, mrkev, přidáme maso a uvaříme doměkka.

  3. Rajčata spaříme, oloupeme a rozkrájíme na osminky. Papriku očistíme, zbavíme jadřince a nakrájíme na nudličky.

  4. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem, osmahneme na něm cibulku, přidáme kečup, papriku, rajčata a pod pokličkou dusíme do měkka. Podléváme nálevem z fazolek. Nakonec dáme do směsi prohřát pokrájené fazolky, sůl, cukr, pepř a citronovou šťávu. Uvařené maso nakrájíme na plátky a vložíme do uvařené omáčky.

  5. Orientální maso s fazolkami podáváme s uvařenými těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!