Ořechový sníh recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks bílek
100 g strouhané ořechy
160 g cukr (krupice)
kůra z 1 pomeranče

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme dostatečně pevný sníh. Pevný sníh poznáme, když nádobu ve které sníh ušlehán, obrátíme dnem nahoru a sníh v nádobě zůstane. Pozor však, ať sníh nepřešleháte.

  2. Do ušlehaných bílků přidáme strouhanou pomerančovou kůru a ořechy a opatrně zamícháme.

  3. Podle fantazie tvarujeme - pusinky, hrudky. Také můžeme stříkat na různé vykrajované tvary z křehkého těsta nebo z lineckého. Skládáme na plech na pečící papír.

  4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě - 150 - 160 stupňů, dokud nám sníh nezačně růžovět.

  5. Do krabic je skládáme, až když sníh pořádně zaschne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!