Opravdové italské tiramisu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce 120 g cukr moučka 500 g mascarpone 6 lžic amaretto 150 ml espresso káva 200-250 g podlouhlé piškoty na ozdobu kakao
Postup Opravdové italské tiramisu recept
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme silné espresso a necháme ho vychladnout. Přilijeme amaretto a zamícháme. Polovinu piškotů namáčíme do ochucené kávy, ale dáváme pozor, abychom je nerozmočili. Piškoty naskládáme do mísy těsně vedle sebe.
Žloutky vymícháme s práškovým cukrem do pěny. Přidáme mascarpone a dobře vyšleháme. Z bílků a ze špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Po částech bílkový sníh vmícháme do mascarpone krému a zlehka promícháme. Polovinu krému rozetřeme na piškoty, uložíme druhou část piškotů namočených v kávě a potřeme zbytkem krému.
Povrch italského tiramisu posypeme prosátým kakaem a uložíme do chladu na 10 - 12 hodin.
Odleželé italské tiramisu nakrájíme na porce a podáváme. Tento recept nemá chybu, je opravdový a neošizený.