Opravdové italské tiramisu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
120 g cukr moučka
500 g mascarpone
6 lžic amaretto
150 ml espresso káva
200-250 g podlouhlé piškoty
na ozdobu
kakao

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme silné espresso a necháme ho vychladnout. Přilijeme amaretto a zamícháme. Polovinu piškotů namáčíme do ochucené kávy, ale dáváme pozor, abychom je nerozmočili. Piškoty naskládáme do mísy těsně vedle sebe.

  2. Žloutky vymícháme s práškovým cukrem do pěny. Přidáme mascarpone a dobře vyšleháme. Z bílků a ze špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Po částech bílkový sníh vmícháme do mascarpone krému a zlehka promícháme. Polovinu krému rozetřeme na piškoty, uložíme druhou část piškotů namočených v kávě a potřeme zbytkem krému.

  3. Povrch italského tiramisu posypeme prosátým kakaem a uložíme do chladu na 10 - 12 hodin.

  4. Odleželé italské tiramisu nakrájíme na porce a podáváme. Tento recept nemá chybu, je opravdový a neošizený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!