Římské kuře recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks cibule
1 ks kuře
3 lžíce sýr
1/2 balíčku špagety
masový vývar
mletý černý pepř
1 ks rajský protlak (malý)

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme, omyjeme a naporcujeme na 8 dílů. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme a utřeme se solí

  2. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme kuře a zprudka ze všech stran opečeme. Přidáme protlak s utřeným česnekem, opepříme, podlijeme vývarem a asi 45 minut dusíme

  3. Špagety uvaříme v osolené vodě do měkka a slijeme

  4. Měkké římské kuře vyjmeme, vykostíme, maso pokrájíme na kousky a vrátíme zpět do omáčky. Posypeme strouhaným sýrem a když se rozpustí, tak servírujeme

  5. Římské kuře rozložíme na špagety a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!