Opilý Frantík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
22 dkg cukr
6 ks vejce
22 dkg máslo
2 lžíce kakao
0.5 balíčku prášek do pečiva
12 dkg polohrubá mouka
nádivka
1 dl rum
22 dkg cukr moučka
22 dkg vlašské ořechy
na potření
marmeláda
poleva
100 g čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme.

  2. Máslo utřeme se žloutky a cukrem. Přidáme kakao, mouku a důkladně promícháme nebo utřeme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který po částech do základu těsta vpracujeme.

  3. Vyšší plech vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně na něj rozprostřeme těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.

  4. Mezitím si připravíme nádivku. Ořechy umeleme najemno a smícháme je s cukrem.

  5. Upečený korpus necháme vychladnout a potřeme jej oblíbenou marmeládou. Ve vodní lázni si pomalu rozpustíme čokoládu na polevu.

  6. Ořechy s cukrem smícháme s rumem a vzniklou nádivku rozetřeme na korpus s marmeládou. Nakonec na něj rozprostřeme připravenou tekutou čokoládu.

  7. Dezert necháme minimálně do druhého dne uležet a ztuhnout. Pak jej krájíme na porce, nebo jej můžeme nakrájet na kostičky 3x3 cm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!