Opilý Frantík recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 22 dkg cukr 6 ks vejce 22 dkg máslo 2 lžíce kakao 0.5 balíčku prášek do pečiva 12 dkg polohrubá mouka nádivka 1 dl rum 22 dkg cukr moučka 22 dkg vlašské ořechy na potření marmeláda poleva 100 g čokoláda na vaření
Postup Opilý Frantík recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme změknout. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme.
Máslo utřeme se žloutky a cukrem. Přidáme kakao, mouku a důkladně promícháme nebo utřeme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který po částech do základu těsta vpracujeme.
Vyšší plech vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně na něj rozprostřeme těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.
Mezitím si připravíme nádivku. Ořechy umeleme najemno a smícháme je s cukrem.
Upečený korpus necháme vychladnout a potřeme jej oblíbenou marmeládou. Ve vodní lázni si pomalu rozpustíme čokoládu na polevu.
Ořechy s cukrem smícháme s rumem a vzniklou nádivku rozetřeme na korpus s marmeládou. Nakonec na něj rozprostřeme připravenou tekutou čokoládu.
Dezert necháme minimálně do druhého dne uležet a ztuhnout. Pak jej krájíme na porce, nebo jej můžeme nakrájet na kostičky 3x3 cm.