Omeleta s uzenou makrelou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks vejce
0 ks cibule
3-4 snítky kopr
1 ks řepa
2 snítky čerstvá petrželka
2 ks uzená makrela
podle chuti
sůl
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Předpečenou řepu oloupeme a pokrájíme na menší kousky, petrželku nasekáme na jemno a kopr otrháme z pevných stonků. Z makrely obereme maso, cibuli nasekáme na jemno a ve dvou hrníčcích rozšleháme po čtyřech vejcích se špetkou soli.

  2. Na pánvi vhodné k zapékání v troubě necháme rozehřát olej, orestujeme na něm polovinu cibule, přidáme polovinu pokrájené řepy a společně opečeme. Do pánve přidáme polovinu masa z makrely, polovinu petrželky, část kopru a zalijeme rozšlehanými vejci.

  3. Když je spodní část omelety po třech až čtyřech minutách zpevněná, dáme pánev do trouby pod rozehřátý gril a necháme ji tam asi tři minuty dopéct. Stejným způsobem připravíme i druhou.

  4. Omeletu s uzenou makrelou podáváme se zeleninovou oblohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!