Omeleta s jablky a vaječným koňakem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 lžíce máslo
1 lžička skořice
100 g jablko
30 g cukr moučka
10 g třešně
40 g hrubá mouka
podle chuti
rum
na ozdobu
1 kelímek smetana ke šlehání
1 cl vaječný koňak

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaná a jádřince zbavená jablka nakrájíme na kolečka a opečeme na másle se skořicí. Třešně omyjeme a vypeckujeme.

  2. Z vajec, cukru a hrubé mouky připravíme lehkou piškotovou hmotu.

  3. Opečená jablka s vypeckovanými třešněmi zastříkneme kapkou rumu, zalijeme piškotovou hmotou a upečeme ve vymazané formě na koláč dozlatova.

  4. Po upečení omeletu v polovině opatrně přeložíme a na talíři polijeme směsí šlehačky a vaječného koňaku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!