Kávové koláčky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 125 g máslo 3 ks žloutek 200 ml mléko 150 ml voda 60 g čokoláda na vaření 140 g cukr moučka 3 lžíce cukr moučka cukr moučka 470 g hladká mouka 300 g tuk na pečení 1 lžíce instantní káva 0,5 balíčků vanilkový pudinkový prášek 1,5 lžíce jemná instantní káva
Postup Kávové koláčky
Postup přípravy receptu
-
Z hladké mouky, cukru moučka, žloutků, tuku na pečení a instantní kávy vypracujeme hladké těsto a necháme hodinu v lednici. Na pomoučněném vále těsto vyválíme a vykrajujeme koláčky
Připravíme krém. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Vychladlý pudink zašleháme do másla a následně zašleháme rozpuštěnou vychladlou čokoládu na vaření
V troubě předehřáté na 180 °C koláčky upečeme. Vychladlé koláčky slepíme čokoládovým krémem, polijeme polevou a ozdobíme podle fantazie ořechy, mandlemi apod
Polevu si připravíme následovně. Nejprve uvaříme cca půl hrnku silné instantní kávy. Cukr moučka s 5 lžicemi kávy rozšleháme a podle potřeby zašleháme zbytek kávy. Šleháme ve vodní lázni, aby poleva hned neztuhla v hrnci
Kávové koláčky podáváme jako výborné sváteční cukroví.