Kávové koláčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

125 g máslo
3 ks žloutek
200 ml mléko
150 ml voda
60 g čokoláda na vaření
140 g cukr moučka
3 lžíce cukr moučka
cukr moučka
470 g hladká mouka
300 g tuk na pečení
1 lžíce instantní káva
0,5 balíčků vanilkový pudinkový prášek
1,5 lžíce jemná instantní káva

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, cukru moučka, žloutků, tuku na pečení a instantní kávy vypracujeme hladké těsto a necháme hodinu v lednici. Na pomoučněném vále těsto vyválíme a vykrajujeme koláčky

  2. Připravíme krém. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Vychladlý pudink zašleháme do másla a následně zašleháme rozpuštěnou vychladlou čokoládu na vaření

  3. V troubě předehřáté na 180 °C koláčky upečeme. Vychladlé koláčky slepíme čokoládovým krémem, polijeme polevou a ozdobíme podle fantazie ořechy, mandlemi apod

  4. Polevu si připravíme následovně. Nejprve uvaříme cca půl hrnku silné instantní kávy. Cukr moučka s 5 lžicemi kávy rozšleháme a podle potřeby zašleháme zbytek kávy. Šleháme ve vodní lázni, aby poleva hned neztuhla v hrnci

  5. Kávové koláčky podáváme jako výborné sváteční cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!