Omeleta plněná játry a žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
6 ks vejce
1 lžíce máslo
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
náplň
2 lžíce máslo
0.5 ks cibule
3 lžíce kečup
3 ks žampiony
1 lžíce olivový olej
2 lžičky sójová omáčka
100 g kuřecí játra

Postup přípravy receptu

  1. Játra podle potřeby očistíme a nakrájíme na menší plátky. Žampiony očistíme, hlavičky oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky.

  2. Ve vyšší pánvi rozehřejeme máslo s olejem. Vsypeme játra a důkladně je osmahneme. Vsypeme cibuli a žampiony, společně je dusíme doměkka. Zakápneme je sójovou omáčkou a kečupem. Podle chuti osolíme a opepříme.

  3. Zatím si rozklepneme vejce, vidličkou je lehce rozkvedláme a podle chuti je osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, vlijeme vejce a zvolna smažíme omeletu. Obvykle stačí 4 - 5 minut.

  4. Usmaženou omeletu dáme na talíř, na polovinu rozložíme játra se žampiony a omeletu přeložíme. Omeletu plněnou játry a žampiony ihned podáváme a zdobíme čerstvou zeleninou. Vhodnou přílohou je zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!