Olomoucké koule recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžičky kari
300 g tvrdý sýr
10 ks olomoucké tvarůžky
600 g libový bůček
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
trojobal
2 ks vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Libový bůček, tvarůžky a tvrdý sýr umeleme na masovém strojku. K mleté směsi přidáme kari, poté osolíme, opepříme a zpracujeme v hmotu.

  2. Ze směsi tvoříme koule, které obalíme v trojobalu - hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka.

  3. Olomoucké koule smažíme v rozpáleném oleji a hned podáváme, protože nejlepší jsou horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!